Lehetőségek az új műanyag korlátozás

- Feb 22, 2021-

Idén januárban a Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság és az Ökológiai és Környezetvédelmi Minisztérium közösen adta ki a "Vélemények a műanyagszennyezés ellenőrzésének további megerősítéséről" című felhívást, amely új fellendülést vezetett be a műanyag-korlátozási rendeletben. A műanyag-korlátozási rendelet új változata rámutat, hogy 2020 végéig országom vezető szerepet vállal egyes műanyagtermékek gyártásának, értékesítésének és felhasználásának betiltásában és korlátozásában egyes régiókban és területeken. 2022 végéig jelentősen csökkenni fog az eldobható műanyagtermékek fogyasztása, és támogatni fogják az alternatív termékeket. .


Ez kétségtelenül egy lehetőség a kínai műanyagipar számára.


A Cinda Securities szerint a biológiailag lebomló műanyagok iránti kereslet az én országomban várhatóan eléri az 1,3 millió tonnát 2025-re. A következő öt évben a műanyagok betiltása miatt jelentősen növekedni fog a lebomló műanyagok iránti kereslet hazámban. Guosen Securities azt is jósolja, hogy a négy kulcsfontosságú alkalmazási területek eldobható étkészlet, eldobható műanyag zacskók, mezőgazdasági talajtakaró és csomagolás műanyag film teljes potenciális kereslet 10.170.000 tonna. A biológiailag lebomló műanyagok penetrációs aránya Kínában csak 0,62%, és a 100 milliárd jüanos skála látható.


A potenciális kereslet úgy tűnik, hogy fecskendezett egy adag stimuláns ezen a piacon. Eddig országszerte 30 tartomány adott ki helyi végrehajtási terveket a műanyagszennyezés elleni védekezés megerősítésére.